2015. szeptember 21., hétfő

A keresztelő

Szombaton Lelle hajnalban megébredt - ez fantasztikusan jól jött - mert így délelőtt később kelt, és így nem volt fáradt a szertartáson.
Reggel 9-re jött egy "volt várandóstársam" és a párja - ugyanis ők fotóznak -, így személyesen is megismerkedtünk, mert eddig csak virtuálisan tartottuk a kapcsolatot. Szóval úgy érzem,lett egy új barátnőm! Nagyon kedvesek aranyosak, rengeteg kép készült és még az étterembe is eljöttek velünk.
 
Nade a délelőtt. 9 re érkeztek, Lellelány felöltözött, itthon készült néhány kép olyan fél óra alatt, majd egy szál bodyban hagytam a lányt hernyózni a játszószőnyegen, mert azért a tüllös kisruha neki még nem akkora buli mint az apjának. Igen-igen! Az apjának! Én ugyanis egy sima kis fehér naci-felsőt adtam volna rá, de ő nem, az ő lánya habosban legyen a keresztelőn. Legyen. A ruhát úgyis a keresztanya vette. :P :D
10-re megérkeztek Anikóék, Lelle evett, és készült még néhány fotó mielőtt elindultunk.
11-kor kezdődött a szertartás ami nagyon meghitt, mindemellett abszolút laza volt - tekintettel arra hogy igazán vallásgyakorló csak én vagyok a családban és ezt tudta az atya is, ezáltal emberközelibb szertartást vezetett.
A kezdés a templom udvarán volt a bejárat előtt, ahol minden jelenlevőnek keresztet kellett rajzolni a Lelle homlokára, szimbolizálva ezzel azt, hogy mindenki segíti az ő útját, és támogatja, hogy Isten gyermeke legyen. Nagyon kedves pillanatok voltak ezek.
Mivel csak Lellü volt a keresztelt,ezért a miénk volt a templom, az első sorokban ültünk. Illetve a KolbászKincső nem, ő a pap mellett kolbászolt, le-fel járt az emelvényre. :D De nagyon jó kislány volt. Egy hang nélkül viselte ő is.
Lelle meg figyelt végig. Esküszöm, mintha tudta volna, hogy mindez érte van. Annyira fókuszált az atyára, hogy ő még el is mosolyogta magát többször.
A keresztapa tartotta a víz alá a lányt. Utána mondjuk sírdogált, de kapott iszit meg cumit és béke volt.
A szertartás végén még elmondott a pap egy imát a Mamiért, mert ő nem lehetett jelen.
 
Az étterem felé még beugrottunk a virágoshoz, majd az út további felén Lellü elaludt, de oda
érvén mgébredt, így még fotóztunk sokat az étterem gyönyörű kertjében. Tényleg gyönyörű színhely. Van kerti tó, patak, csobogó, csodaszép cserjék, pázsit és a tavon átívelő hidacska is.
 
Ilyen üvegből/csokorból volt 5 db az asztalon
 
Szerintem nagyon szép képek születtek. Egy hang nélkül viselte a Kurvinc, hogy kézről-kézre jár és pózolni "kell". Igazi csaj! Énlányom!!!!
Anyu aztán megetette, majd elaludt - kemény menet után- a babakocsiban. Délután 3-kor indultunk haza, ahol aztán Pisti izzította a kemencét mert este jött az after-, avagy megtartottuk a tejapasztót. Számunkra a napnak éjfélkor lett vége, és mit ne mondjak, jól kimaxoltuk minden egyes percét.
 
Lellü kapott a keresztszülőktől pálinkát, 10 litert amit szigorúan csak a lakodalmán lehet majd felnyitni. 10 liter az 200 feles, szóval lehet násznép dögivel. :D :D 
 
Mellétettük másnap mértéknek
 
Szívből örülök a keresztszülőknek, pont ma írtuk egymásnak, hogy mostmár ténylegesen nem csak család-barátok, hanem egy család is lettünk és a plusz szülők mellett a Lelle kapott egy kereszttesót is. <3
 
Elvileg a héten készek a képek, majd hozok azokból is. Addig itt egy, meg egy a tortáról:
 
 
 
 

3 megjegyzés: