2015. szeptember 17., csütörtök

Innentől rendszeresebben jövök

Hetente szeretnék, de legalább 2 hetente, hogy ne vesszen el az a sok-sok infó, és legyen írásban is nyoma annak, hogy mennyire boldog időket élek a kicsilánnyal.
/A várandós posztokat is olyan jó végigolvasni, hát még majd ezt./
Nosakkor.
Lellelány - alias Lellü, Manci, Punu, Főpunu, Kurvinc - holnap 21 hetes, valamint e héten 19-én kereszteljük. A keresztszülőket tudjátok. :) Lesz egy éttermes ebéd, valamint este kerersztelő after, mivel akkor tartjuk a tejapasztó bulit :)
Nem is tudom honnan kezdjem. Igazából annyira rendben van ez a lány, hogy csak ámulok rajta.
Azt már írtam korábban, hogy 12 hetes kora óta forog, most azonban már minden irányba, és ha kap egy kis ösztönzést teszi a kúszó mozdulatokat. Imád hasalni, és olyankor magához húz tárgyakat amiket aztán fennhangon nézegeti.
2 hete felfedezte, hogy a rágóka arra való, hogy rágni kell, és én magam is meglepődtem : van neki kedvenc. Ez úgy látható, hogy adogatom sorra őket és amikor a számára kedveshez érek hangosan kacag és jár keze lába úgy nyúl érte.
Kéretőzik már ölbe is. Ha valakihez akar menni - ölből ölbe is- akkor kinyújtja a két kis karját. Újabban be akarja kapni az arcunkat is, vagyis be is kapja és a kis nyitott száját rajta hagyja egy ideig. Pisti szerint puszit ad. :)

Minden érdekli, egy percre sincs nyugton, még karban sem. Ettől függetlenül bármit tudok csinálni mellette. Szépen eljátszik magának aztán van, hogy elunja, akkor odatelepszünk és még játszunk vele egy kicsit. A fő terepe a játszószőnyeg, ami alatt a puzzle darabokat bővíteni kellett mert már elmászik alóla.
Saját kis kialakult rendje van, és ezáltal nekem is. Reggelente 5.55-6.30 között ébred, tisztábateszem, majd eljátszik egy kicsit amíg megcsinálom mindkettőnk indítóját.
Eszik majd hintázik egyet amíg én megiszom a kávét, elpakolászok, olvasok. Elvileg délelőtt van egy alvása 9-10 körül és délután 13-14 kezdettel. A délelőtti néha kimarad.
Délelőtt eszik rendes kajcsit és mellette napi 4szer tápszer.
Amiket evett már: alma, barack, körte, sütőtök, babakeksz, krumpli, répa, paradicsom, valamint kis mennyiségben találkozott már a rizspehellyel és a kukoricával.
A hozzátáplálásban az az ütem, hogy mindenből annyit eszik amennyit szeretne. Egyik új gyümölcs, vagy zöldség bevezetésénél sem számoltam a kanálmennyiséget. Kb. 3 napig eszik egyfélét, aztán ha minden ok, jön a következő. Magában, ízetlenül nem eszi meg a zöldséget, így egy lehelletnyi sót mindig teszek bele. Illetve a répa-krumplit már a húslevesből kapta a múlt héten.
Nehezül. :) Na jó, nem annyira. Most kb. 72 centi és 7250 gramm. Ha nyígik - nálunk ez a nyűgös - mert ilyen is van ritkán, akkor zömmel karba kéretőzik. Ennek okán - és még magam is meglepődöm - vettem egy karikás kendőt, hogy legalább 10-20 percre néha mentesüljön a karom. :)
Nagyon jó érzés, hogy kellek neki és szerintem szeret is. Minden alkalommal ha meglát, vagy beszélek hozzá teli szájjal vigyorog, és ha valami sérelme van, nekem panaszkodik. :) Imádom.
Pisti sokat segít körülötte, de a nagyszülőkkel is szépen elvan.
Mivel Mamát eddig Anyu ápolta, ezért kevesebbszer tudott hozzánk átjönni, így szoktunk Anyukámmal videótelefonálni. Vagyis a Lelle meg Anyu. Amint látja Anyut jár keze-lába, és kacarászik. :)
Alvás. Kopp. Kopp. Kopp: ahogy eddig. este leteszem, reggel ébred. Egyszer-egyszer van olyan, hogy hajnalban megébred - akkor eszik egyet, illetve tegnap volt egy olyan, hogy 22 kor megébredt és 1 órát még fenn volt. Fogzani fogzik, de még nem látszik neki egyértelműen.
2 hete babás találkozó volt nálunk. 7  hós babák érkeztek a szüleikkel - Pisti sütött :D - Lelle bojkottálta az ünnepséget mert átaludta, de amikor ébren volt és együtt voltak a gyerekek, akkor döbbentem rá igazán, hogy Lelle hosszra teljesen akkora mint ezek a babácskák.
Még az ortopéd dokinő is megjegyezte - voltunk kontrollon és minden ok - , hogy nagyon magas, de vékony kisleány lesz a Lellü. :)
Még egy utolsó gondolat, aztán majd folyt köv: a büdikéz - összeszopja amikor csak éri - alábbhagyott, most lábujjrág. :D :D

Babatali. A bal oldali Nimród, a jobb oldali az enyémbabám.
Így koncentrál. Zabálommeg!!

Telefonál :)

Nem. Nem ültetjük, csak egy pillanatra ki kellett támasztani mert gigacuki fejet vágott hozzá


Fürdés előtt. Kettőt egyszerre.

9 megjegyzés:

  1. Eszméletlen cuki ez a kiscsaj. <3
    Tiszta Te. :)

    VálaszTörlés
  2. Hogy megnőtt a haja! Igazi kis csajos. Tényleg nagyon magas, ez tök jó. Zselyke is majdnem ennyi kiló már de jóval rövidebb.
    Nagyon jól fejlődő baba, igazán öröm volt ezt végigolvasni.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon cuki:) A lábrágcsálós... hát az nagyon vicces:)
    Nagyon hasonlít rád:)

    VálaszTörlés
  4. Übercuki itt is és valóságban is, de nagyon! :) ♡

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy jelentkeztél! Tényleg nagyon " magas" kislány. :) es továbbra is gyonyoru es cuki.
    Ezt a habtapit hol vetted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) aliexpressz, de az ebay is tele van :D

      Törlés