2014. március 11., kedd

Krama Egészségközpont

Pesten a Thököly úton található ez a magánrendelő. Endokrin rendelés hétfőnként van, és korábban Major doktörnő rendelt itt is, csakúgy mint a MensMenstisben, ellenben két hete már más dokinő van, Dr. Boncz Ágota személyében.
Viszonylag  rövid időn belül kapni időpontot. Nekünk egy hét volt. Az első konzultáció 12.000 Ft.

A doktornő középkorú, nagyon rendes és alapos. Pistit nem győzte dícsérni, szóval nem csak a lehurrogás és a szemrehányás van, hanem igenis megdícsérte, hogy 15 nap alatt, 9,5 ről produkált egy 7,3-as cukoreredményt. :) A májértékei is sokat javultak, valamint a pajzsmirigye szuper, egyáltalán nem kell rá semmi. /ahogy azt Eszter is megszakértette :) / De...
De nagyon gáz a cukor, és amit ide még nem írtam, az az, hogy megnéztük neki a vérvét reggelén otthon, ekkor volt 6,5 és utána 20 percre már 7,3 lett vénás vérből. Nagyon nagy kilengései vannak. Ez sajna már nem inzulinrezisztencia. És a májértékekre is negatív hatással van a nem stabil vércukor.
Egyenlőre napi 2000 mg Metforal az adagja, és 3 hónap múlva lesz kontroll. Terheltetni nem fogja, - látva, hogy mennyire tart a Pisti a vérvétektől -, hanem hemoglobin A1C-t fogunk vizsgáltatni, ami az elmúlt 3 hónap cukoralakulásáról ad egy képet. Ez nekem nagyon szimpi, mert ezek után felesleges körnek tartom a 3 pontos terhelést. Minek?
A diétát tartósan kell alkalmaznia, de azt mondta Boncz doktornő, hogy diétás oktatáson nem kell részt vennie, arra itt vagyok én :) :) És azt is mondta, hogy rám kell hallgatnia, mert én már tapasztalt vagyok e téren. 
Szóval gond van, de legalább végre tudunk mindenről és kezelve lesz. 
A Metforál teljes napi adagját fokozatosan kell teljesen bevezteni. 
1. héten esténként fél tabletta, 2. héten  reggel-este fél-fél, 3. héten reggel egy egész, este fél tabletta, és a 4. héttől 1-1 tabletta. 

Hazafelé meglátogattuk az ecseri úton lévő Diétás ABC-t, vettünk liszteket, édesítőket és még sütit is. 
Most a kókuszcukor és az eritritol van prondon, mivel a xilit nem igazán jó a Pisti gyomrának. A steviának pedig utóíze van, szóval ez is kilőve. 

Krizsa doki pendítgette már a gluténmentességet, így ráadtam a fejem, hogy legalább megpróbálom. A liszteket beszereztük és ma süt Nekem belőlük kenyérkét a Drágám :) , no meg persze magának is. Ő a rozsosat próbálja ki. 

Hiszem, hogy mindennek oka van. Ha a babánk velünk marad és most is növekedne bennem, Pisti nem ment volna dokihoz, legalábbis nem most, hanem sokkal később... Akkor meg már lehet, hogy még jobban elharapódzott volna az állapota.



6 megjegyzés:

  1. Jo hogy leirtad ezt, lehet majd elmegyunk ide ha hazakoltozunk. Ide csak teljesen nullarol is lehet menni pl. altalanos belgyogyaszati vizsgalatra vagy kell valami elozmeny?
    Drukkolok amugy hogy tovabbra is jol menjen a dieta, egyenlore azert minden jol alakul. Biztos nem egy rovid menet lesz amig beall a cukor es inzulin.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen nulláról :) és kérni fog vérvételt, amikből tud majd vizsgálódni :)

      Törlés
    2. Tenyleg mindennek van oka altalaban...

      De okos vagyok, szupi :DDD

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Ez azért tényleg szép javulás ilyen rövid idő alatt. Az én nőgyógyászom és az ultrahangos dokim is a Krama-ban van magánba :-)

    VálaszTörlés